Want het is een feest om vrouw te zijn

Een juweel is nooit zomaar een stuk zilver of goud. Er hangt een betekenis aan vast, een geschiedenis, een verhaal én een gevoel. Net daarom is geen juweel vervangbaar. En net daarom moet de keuze voor een juweel er één zijn die goed gewikt is en gewogen, een keuze waar je altijd achter blijft staan. Net daarom maakt het Belgische One More juwelen met een tijdloos allure, een betoverende schoonheid die de uit­straling van de draagster naar een hoger niveau tilt en naadloos met haar versmelt. One More presenteert haar nieuwste collecties Amiata, Ischia, Pantelleria, Etna, Salina en Stromboli.

Amiata, luxe met grote LRingen, hangers en oorbellen die een vrouwenhart een tel doen overslaan. Delicaat en krachtig tegelijk, deze klassiek vormgegeven sieraden in een rijk kleurenpallet vormen blikvangers zonder gelijke. Geen kleine juweeltjes hier, maar stukken die je blik vasthouden zonder een zware over-the-top indruk na te laten. De ringen met solitaire steen zijn afgeboord met een serie bruine of witte diamantjes. One More opteerde voor edelstenen als maansteen, rookkwarts, amethyst, citrien, topaas en prasioliet. Vrij vertaald levert dat pronkstukken op in hemelsblauw, zachtroze, fragiel wit, rijk paars, warm oranje of fris geel. Deze ringen vormen een harmonieuze combinatie met de ringen waarop een ronde schijf prijkt, bezet met een waterval aan kleine diamantjes en edelsteentjes zoals peridot, citrien, topaas, en toermalijn. In diezelfde kleurschakeringen biedt One More ook ringen in twee breedtes die over de volledige bovenkant bezet zijn met een festijn aan kleine steentjes. Wie het graag soberder houdt, kan opteren voor de versie in bruine, witte of zwarte diamant.

ischia, strakke vormen met steralluresIn het gamma Ischia toont One More zich dan weer van een strakkere kant. Hier overheersen fijnere juwelen in wit, geel of roze goud en diamant. Hangers met een fijne boogvorm sieren de hals, al dan niet bezet met diamantjes. Ringen zijn in deze serie aan aaneenschakeling van verschillende eenvoudige ringen, bezet met diamant en al dan niet in verschillende kleuren goud of in een samenspel van verschillende diktes. Ook geometrische vormen of aaneengeregen bolletjes met een strook diamant kleuren deze One More collectie. Dezelfde vormen zijn terug te vinden als armband waar ze kunnen worden gestapeld voor een groots effect.

pantelleria, ode aan de edelsteenHier heeft One More een hoofdrol weggelegd voor de edelsteen in zijn zuiverste vorm. De solitairen zijn rond of vierkant en zijn er in amethyst, roze kwarts, topaas, rookkwarts of het oogstrelende rood van rode agaat. Aan de halsketting en de oorbellen bungelen diezelfde stenen in de bijpassende vierkante vorm of in speelse druppelvormen, waarbij de sieraden zijn afgewerkt met kleine diamantjes.

Etna, zorgt voor vuurwerkJuwelen waarin het geweld van One More volledig losbarst. Soms mag het gewoon iets meer zijn. De edelstenen die ook in deze collectie de boventoon voeren, zijn zo geslepen dat ze hun kleurenpracht voluit tentoon spreiden en het licht weerkaatsen in één groot schitterend feest voor het oog. De randen van elk juweel zijn afgewerkt met diamant voor een uitstraling van pure luxe. Wie gaat voor het toppunt van vuurwerk, kan kiezen voor de varianten waarbij de ringen zelf ook zijn bezet met diamant. To top it all biedt Etna ook een gamma met een dubbele diamantboord, of juwelen waarbij ook de solitair uit diamant bestaat én een reeks die speelt met zwarte en witte diamant. Hoezo, l’embarras du choix?

Salina: pure klasseEen zee van diamanten siert deze collectie met een klassiek, tijdloos karakter. De traditionele solitair krijgt een upgrade, met een enkele of dubbele rij diamant eromheen, die ook nog wordt herhaald op de bovenkant van de ring. De solitair zelf is er in verschillende formaten, vormen en materialen. Salina speelt met zwarte en witte diamant en met de warme kleuren van edelstenen zoals saffier, robijn, roze kwarts en toermalijn. Een collectie met koninklijke allures, die haar plaats kent op de rode loper en op galadiners. Of beter nog, bij de woorden “ja, ik wil”.

En toen... was er StromboliKrachtig en kwetsbaar tegelijk. Koele schoonheid die zoveel warmte uitstraalt. Klassiek maar zo anno nu. Stromboli lijkt wel één grote paradox. Het is een collectie die blijft hangen, eentje waaraan moeilijk te weerstaan valt. Karakteristiek zijn de ovale vormen van de edelstenen, afgeboord met diamant. Oranje aventurine, roze aventurine, rode agaat en grijze kwarts zijn geslepen tot een lust voor het oog en sieren ringen, halskettingen en oorbellen met keizerlijke allures. Het resultaat is een collectie klassejuwelen die té mooi zijn om niet alle dagen te dragen. We zeiden het al, paradox is het codewoord.